Sofia Jonsson som moderator
 

Moderator

Moderator – för dig, deltagarna och en delaktig publik

En konferens, en debatt eller ett samtal på scen är till för arrangören, deltagarna och publiken. Ett jobb som moderator innebär att få alla att känna sig trygga, få alla att göra sin röst hörd och få de som lyssnar att ta med sig något efteråt. 

Jag har lett paneldebatter, scensamtal och konferenser där deltagarna varit exempelvis riksdagspolitiker, statssekreterare, kommunpolitiker, experter, företagsledare och forskare. 

Men att leda ett scensamtal eller en konferens handlar även om att få deltagarna bekväma, ställa de oväntade frågorna, följa upp svaren och leda samtalet framåt. Dessutom ska publiken enkelt kunna följa med i samtalet och argumenten, och helst ska samtliga ha roligt också. 

Behöver du en uppskattad moderator som med van hand och glimten i ögat får deltagarna att känna sig bekväma och publiken involverad? Kontakta mig nästa gång du behöver en moderator eller en konferencier.

”Med en vänlig nyfikenhet har jag sett Sofia ställa relevanta och samtidigt oväntade frågor till personer på scen. Hon är själv trygg på scen och har förmågan att leda samtal med personer som är spända och nervösa och få dem att komma till sin rätt.” 

Anders Arfvén, affärsområdeschef på Veidekke Bygg