Sofia Jonsson som föreläsare

Om mig

Jag gillar variation och varje nytt uppdrag är för mig unikt och anpassas efter önskemål och behov. Ingen av mina utbildningar eller föreläsningar är den andra lik! 

Vem är jag? 

Jag har undervisat på kvällskursen i Praktisk retorik på Stockholms universitet sedan 2010 och även haft eget företag, parallellt med heltidsanställningar. Tanken var att bli retorikkonsult direkt efter studierna i retorik från Södertörns högskola, men efter min kandidatexamen fick jag spännande jobb som kommunikatör, projektledare, pressansvarig, PR-ansvarig och senast som näringspolitiskt ansvarig på en byggbranschförening. 

Allt ändrades 2017 när jag fick en halvtidstjänst som adjungerad lärare i retorik och kommunikation på Stockholms universitet. Det blev startskottet för att bli ännu mera retorik- och kommunikationskonsult. 

Jag har inte bara läst retorik. Jag har också en examen i kulturgeografi/statsvetenskap och jag har läst kurser i marknadsföring, dramapedagogik, improvisationsteater, svenska, storytelling och mycket mer. Du får självklart spana in min profil på LinkedIn om du vill veta mer: https://www.linkedin.com/in/jonssonsofia/

Varför namnet Jonsson & Du?

Jag stortrivs när jag får hålla utbildningar och föreläsningar, och får tala i mikrofon. Men min största behållning är när jag kan hjälpa människor att utvecklas som talare och känna sig trygga som presentatör. Jag är alltså Jonsson och du är Du på mina utbildningar. Oavsett hur många som är med på utbildningen är jag mån om att skapa en miljö där alla blir sedda utifrån sina förutsättningar. Tillsammans, Jonsson & Du, gör vi utbildningen där Du får de utmaningar som gör att Du växer som talare och människa. 

Vad gör jag? 

Jag erbjuder skräddarsydda utbildningar och föreläsningar i retorik och presentationsteknik till organisationer inom olika sektorer och branscher. Dessutom håller jag föreläsningar i till exempel hur du kan ge konstruktiv feedback, hur din arbetsplats kan få ett bättre samtalsklimat och hur du kan bli en bättre lyssnare.

Jag ger enskild talarträning för personer som vill utveckla och förbättra sina muntliga framträdanden, antingen rent allmänt eller inför ett viktigt framträdande där jag även stöttar med att skriva och strukturera talet.

Med min långa erfarenhet av att skriva för olika sammanhang, så har jag uppdrag där min vassa penna skriver snabbt och säkert för olika ändamål och kanaler, t.ex. pressmeddelanden, annonser, webbartiklar, intervjuer, reportage, budskap för sociala medier. Jag håller också skrivutbildningar och skrivcoachning för organisationers medarbetare.

Jag är en uppskattad moderator och workshopledare, då jag har lätt för att ge energi till ett rum och deltagare, samordna personer och detaljer samt ställa de passande frågorna. Dessutom kan jag stötta organisationer i deras kommunikationsarbete och arbeta från strategi till praktiskt genomförande.

Vad gör jag på tiden som blir över? 

Jag gillar att vandra i fjällen, paddla kajak i skärgården och klinka på mitt piano. Min släkt kommer från södra Lappland, så jag tar gärna en paus från Storstadsstockholm mellan varven och vilar i lugnet hos mamma och pappa. Sedan är jag volontär på Berättarministeriet och värd på Friskis & Svettis

 

Slå en signal

Hör av dig till mig för att diskutera er kompetensutbildning. Jag är flexibel och hjälper er att hitta rätt typ och nivå på kurserna för att det ska passa dig och din organisation.

+46 73-968 48 58 ▸